Dušená růžičková kapusta se slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta růžičková
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 63 mg
  • Vláknina 16970.1 mg
  • Vitamín A 16970.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na másle zpěníme slaninu, přidáme okapané kapustičky, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme.

  • 3

    Před podáváním vmícháme petrželovou nať a citronovou šťávu.

Komentáře k receptu