Fazolová polévka svačinová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 100 ml Smetana sladká 12%
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vepřová žebra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z uzeného masa
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 84.9 mg
  • Vláknina 1856.7 mg
  • Vitamín A 1856.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.

  • 2

    Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.

  • 3

    Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.

Komentáře k receptu