Čevapčiči s dušenou dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 kg Dýně
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.06 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 1382.4 mg
  • Vláknina 4627.5 mg
  • Vitamín A 4627.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.

  • 3

    Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  • 4

    V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.

  • 6

    Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu