Hrachovec - pečené vepřové maso s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách vařený
  • 300 g Okurky nakládané
  • 125 g Rýže dušená
  • 600 g Vepřová žebra
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 739.4 mg
  • Vláknina 15362 mg
  • Vitamín A 15362 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá vepřová žebírka osolíme, posypeme kmínem a dáme na pekáč s rozehřátým sádlem. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme na plátky a přidáme k žebírkům. Maso podlijeme vodou, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 220-250 °C minimálně 60-90 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a během pečení ho otáčíme.

  • 2

    Uvařený loupaný hrách a dušenou rýži dáme do jedné mísy, přidáme podle chuti majoránku, sůl a promícháme. Směs přidáme do pekáče k masu, promícháme s výpekem a necháme v troubě 10-15 minut zapéct.

  • 3

    Maso rozdělíme na talíře se zapečeným hrachem s rýží, přiložíme sladkokyselé okurky a servírujeme.

Komentáře k receptu