Křehká roláda se zeleninovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 30 g Pažitka
  • 100 g Salát ledový
  • 100 g Paprika červená
  • 100 ml Majonéza
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 128.8 mg
  • Vláknina 2740 mg
  • Vitamín A 2740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ušleháme do pěny, vmícháme sůl, mouku, nasekané mandle, pažitku. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme těsto, pečeme na 180°C 7 minut. Upečené těsto ještě za tepla svineme do rolády, necháme vychladnout, poté roládu rozvineme, potřeme majonézou, poklademe plátky šunky, sýra a listy ledového salátu, posypeme na kostičky nakrájenou paprikou. Svineme a necháme vychladit v lednici, podáváme nakrájené na silnější dílky.

Komentáře k receptu