Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Vepřové kotlety
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1.5 kávová lžička Hořčice bezlepková
  • 2 ks Cibule
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1047 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 2078 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 283 mg
  • Draslík 1900.3 mg
  • Vláknina 16811.5 mg
  • Vitamín A 16811.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu