Masová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso přední
  • 200 g Telecí maso přední
  • 200 g Vepřová krkovička
  • 200 g Cibule
  • 600 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 200 g Mrkev kořen
  • 120 g Pórek
  • 80 g Morek
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Majoránka
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 1475 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 1652.3 mg
  • Vláknina 23082.5 mg
  • Vitamín A 23082.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí, telecí a vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka, morek na plátečky. Snítky petrželky a majoránky svážeme.

  • 2

    Do hrnce nasypeme všechny suroviny i s bylinkami, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme mletou papriku a vaříme velmi zvolna asi 80 minut, až bude maso měkké.

  • 3

    Před podáváním odstraníme svazek bylinek.

Komentáře k receptu