Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 5 g Muškátový květ
  • 1500 g Vepřový ořez
  • 100 g Cibule
  • 10 g Zázvor mletý
  • 200 g Vejce slepičí
  • 20 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sůl
  • 20 g Glutasol
  • 400 g Cukr krupice
  • 50 g Česnek
  • 400 g Solamyl
  • 100 g Kečup
  • 300 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 300 ml Ocet rýžový
  • 200 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2067 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 192.3 mg
  • Draslík 705.6 mg
  • Vláknina 2062 mg
  • Vitamín A 2062 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme.

  • 2

    V míse maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme pepř, sůl, muškátový květ, mletý zázvor, glutasol, vejce, solamyl a přilijeme víno.

  • 3

    Ze směsi tvoříme malé kuličky a postupně je smažíme v horkém tuku dozlatova.

  • 4

    Usmažené kuličky vyjmeme a uložíme je na teple.

  • 5

    Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku, přidáme kečup a zázvor, zalijeme vývarem, rozmícháme a ochutíme octem, sójovou omáčkou, vínem, glutasolem a cukrem. Vše povaříme a zahustíme škrobem.

  • 6

    Smažené kuličky omáčkou přeléváme.

Komentáře k receptu