Babiččina hrachovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách loupaný
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 569.4 mg
  • Vláknina 13531.2 mg
  • Vitamín A 13531.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočený hrách uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Očištěnou a omytou kapustu nadrobno nakrájíme, brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na nudličky a přidáme s bramborami a mrkví do hrnce k vařenému hrachu. Podle chuti osolíme, okořeníme a vše vaříme doměkka.

  • 3

    Z polévky vyjmeme bobkový list a přidáme asi lžíci sádla, pokud bylo maso libové.

  • 4

    Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu