Mořský úhoř ve slaninovém opasku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Úhoř mořský
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 12 plátek Anglická slanina
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 754.2 mg
  • Vláknina 3794.8 mg
  • Vitamín A 3794.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 12špalíčků. Smícháme rozmačkaný česnek s nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem a rybu ve vzniklé směsi obalíme. Zavineme do plátků slaniny a omotáme blanšírovaným listem pórku.

  • 2

    Na pánvi rybu krátce osmažíme aby sa zatáhla, podlijeme vínem, zakyjeme a na mírném ohni 8-10minut podusíme.

Komentáře k receptu