Salát s lilkem a pršutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 255 g Prosciutto sušené
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Ocet kvasný lihový
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 382.9 mg
  • Vláknina 21948.8 mg
  • Vitamín A 21948.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme lilek a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, osolíme a odstavíme na 30 minut. Poté omyjeme, necháme okapat a moukou poprášíme.

  • 2

    V hlubší pánvi na rostlinném oleji necháme zhnědnout česnek a vyndáme ho. Osmažíme na oleji lilek, rozložíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej a okořeníme.

  • 3

    Rozložíme na talíř řeřichu a poklademe lilkem, pršutem a nakrájeným vejcem.

  • 4

    Do hrnce nalijeme ocet, přidáme olivový olej, citronovou šťávu s bylinkami a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu dresink a necháme odstát.

  • 5

    Pokapeme salát a podáváme.

Komentáře k receptu