Řežábek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 0.3 kávová lžička Řebříček
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kopřiva
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.3 kávová lžička Libeček
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 dl Mléko - podmáslí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1464 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 494.1 mg
  • Draslík 385.1 mg
  • Vláknina 9278.7 mg
  • Vitamín A 9278.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené uzené maso nakrájíme i s rohlíky na kostičky.

  • 2

    Přidáme vejce, rozetřený česnek, nasekanou nať z pažitky, libečku, petrželky, řebříčku a kopřivy. Okořeníme, osolíme, přidáme vykynutý kvásek z droždí, krupici a dle potřeby trochu mléka a vývaru z uzeného masa.

  • 3

    Zaděláme hustší těsto tak, aby nám v něm stála vařečka a dáme vykynout na teplé místo.

  • 4

    Vykynuté těsto pečeme ve vymaštěném a moukou vysypaném pekáčku v předehřáté troubě.

  • 5

    Řežábek byl tradičním velikonočním pokrmem.

Komentáře k receptu