Rolovaný vepřový bok

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Vepřový bok
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1312 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 486.1 mg
  • Vláknina 237.5 mg
  • Vitamín A 237.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, omytý a vykostěný vepřový bok upravíme na plát.

  • 2

    V misce smícháme pivo, kremžskou hořčici, prolisovaný česnek, tymián a sůl. Vzniklou kašičkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, ovážeme nití a necháme do druhého dne v chladu uležet.

  • 3

    Masovou roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dorůžova.

  • 4

    Bůček můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a zelím, nebo studený s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu