Dušené vepřové bifteky v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí kysané
  • 600 g Vepřový bok
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 935 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 230.7 mg
  • Draslík 323.2 mg
  • Vláknina 258.3 mg
  • Vitamín A 258.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a scedíme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme a v míse smícháme se solí, pepřem, 1 lžící hladké mouky a 2 vejci. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme bifteky, které opečeme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. Po opečení bifteky vložíme do kastrolu, podlijeme horkou vodou, vmícháme mletou papriku a chvíli zvolna dusíme.

  • 4

    Potom přidáme uvařené zelí, ocet, cukr, podle potřeby podlijeme vodou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme.

  • 5

    Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.

Komentáře k receptu