Dančí guláš zapečený na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 300 g Chléb konzumní
  • 150 g Pórek
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Tymián sušený
  • 4 g Jalovec
  • 3 g Kmín drcený
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Dančí maso
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 998 mg
  • Vláknina 9098 mg
  • Vitamín A 9098 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dančí maso vykostíme, kosti ponecháme, maso odblaníme, odřežeme šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček nakrájíme na nudličky, bílou část pórku na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme kosti z vykošťování, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, okořeníme jalovcem, tymiánem, bobkovým listem a novým kořením. Vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme 1 hodinu.

  • 3

    Potom přimícháme bůček, pórek, rajčatový protlak, posypeme polohrubou moukou, promícháme, přilijeme červené víno a vrátíme pekáček zpět do trouby. Dopečeme doměkka.

  • 4

    Před podáváním vyjmeme kosti a celé koření. Guláš rozdělíme na talíře, posypeme zeleným pórkem, doplníme křupavým chlebem a podáváme.

Komentáře k receptu