Rychlá tlačenka po makedonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 9748 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 31.7 mg
 - Draslík 203 mg
 - Vláknina 3584.9 mg
 - Vitamín A 3584.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Půlku vepřové hlavy omyjeme a dáme do velkého hrnce spolu s kořenovou zeleninou, česnekem, cibulí, bobkovým listem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké. Ještě horké zcedíme, vývar ponecháme a udržujeme teplý. Maso a mrkev necháme vychladnout, zbytek vyhodíme. Mrkev i maso nakrájíme na menší kousky a promícháme v míse, ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo nějakou mělkou nádobu vyložíme potravinářskou fólií, stejnoměrně rozložíme maso s mrkví a zalijeme teplým vývarem. Vychladlé dáme ještě do lednice k úplnému ztuhnutí.