Masový kotlík s vepřovou hlavou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 500 g Vepřová krkovička
  • 2 g Hřebíček
  • 0.5 ks Vepřová hlava
  • 1 kg Kapusta hlávková
  • 1 kg Vepřová plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 235.5 mg
  • Draslík 1889.3 mg
  • Vláknina 16112 mg
  • Vitamín A 16112 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 221.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut. Poté přidáme očištěnou zeleninu a koření.

  • 2

    Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kapustu vmícháme do vývaru a vaříme dalších 90 minut.

  • 3

    Brambory uvaříme v troše vývaru a servírujeme s uvařeným masem a zeleninou.

Komentáře k receptu