Salámové smaženky
Suroviny
- 200 g Salám jemný
 - 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 ml Olej stolní
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 8 plátek Veka
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 586 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 266.5 mg
 - Draslík 222.3 mg
 - Vláknina 647.4 mg
 - Vitamín A 647.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plátky veky položíme plátky salámu, který jsme na několika místech nakrojili.
 - 
                                2
Salám potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe proužky papriky a drobně nakrájenou chilli papričkou. Na čtyři plátky veky položíme plátek sýru, veky spojíme po dvou a spíchneme párátkem.
 - 
                                3
Připravené veky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji dorůžova.