Klobásy v čočce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Brambory
  • 300 g Cibule
  • 300 g Čočka jedlá
  • 80 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 375 g Klobása uzená
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1240.6 mg
  • Vláknina 56546 mg
  • Vitamín A 56546 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme čočku a bobkové listy, zalijeme vodou a přivedeme k varu a 30 minut zvolna vaříme, aby čočka změkla. Vodu slijeme a čočku dáme stranou.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne. Přidáme kostky brambor, celeru, mrkve, nakrájená oloupaná rajčata a vaříme dalších

  • 3

    10 minut, až se zelenina částečně osmaží. Děrovanou naběračkou zeleninu vyjmeme a dáme stranou.

  • 4

    Do hrnce přisypeme mouku, mícháme a smažíme 1 minutu. Postupně přidáváme vývar. Uvedeme k varu, stále mícháme a 2-3 minuty omáčku vaříme. Do omáčky přidáme čočku s osmaženou zeleninou, petrželku, šalvěj, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme a směs vyklopíme do žáruvzdorné zapékací mísy.

  • 5

    Na povrch dáme klobásy a 30 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C, až klobásy celé zhnědnou a dobře se propečou. Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu