Šamorínský rožeň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 2416 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 106.9 mg
 - Draslík 472.4 mg
 - Vláknina 3046 mg
 - Vitamín A 3046 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).
 - 
                                2
Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.
 - 
                                3
Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
 - 
                                5
Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.
 - 
                                6
Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.