Zelné řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1578 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 110.5 mg
 - Draslík 714.5 mg
 - Vláknina 16505 mg
 - Vitamín A 16505 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.3 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, největší listy uchováme na zabalení. Zelí pozvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu. Zelné listy necháme přejít varem v osolené vodě, rozložíme na pracovní desce a vyrovnáme. K dušenému zelí s klobásou vmícháme papriku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku, vytvoříme kompaktní hmotu. Na rozložené listy dáme porci směsi, listy zavineme a omotáme nití. Osmažíme na rozpáleném oleji.