Mufloní guláš s játry a klobásou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 500 g Cibule
 - 200 g Játra hovězí
 - 8 g Sůl
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 3 g Nové koření celé
 - 3 g Tymián sušený
 - 20 g Feferony sterilované
 - 5 g Jalovec
 - 30 g Paprika mletá sladká
 - 120 g Cibulka jarní
 - 3 g Pepř černý celý
 - 120 g Klobása uzená
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 800 g Mufloní maso
 - 10 ml Omáčka sójová
 - 8 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 852 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 109.9 mg
 - Draslík 762.7 mg
 - Vláknina 12551 mg
 - Vitamín A 12551 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky.
 - 
                                2
V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou.