Appenzellský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Sýr Čedar
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 103.2 mg
  • Draslík 78.8 mg
  • Vláknina 2973.8 mg
  • Vitamín A 2973.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s máslem, zalijeme osolenou vodou a octem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut uležet v chladu.

  • 2

    Zatím si nakrájíme klobásu na kostičky a v misce promícháme mouku se strouhaným sýrem. Odpočinuté těsto vyválíme na plát, který rozložíme do koláčové formy, na dno rozvrstvíme nakrájenou klobásu, zasypeme sýrovou směsí a nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce, sůl a pepř. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ještě teplé nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.

Komentáře k receptu