Ostravské zapečené klobásy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Droždí
  • 500 g Klobása ostravská
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 69.7 mg
  • Draslík 127.8 mg
  • Vláknina 1916.7 mg
  • Vitamín A 1916.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse z vlažného mléka, téměř veškeré mouky, rozdrobeného droždí, dvou vajec, oleje a soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Vykynuté těsto na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše znovu důkladně prohněteme a vyválíme z něj přibližně půl centimetru silnou placku. Tu pak rozkrájíme na menší díly, na každý díl položíme klobásu a zabalíme ji do těsta. Závitky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme znovu vykynout. Pak je rozložíme na pečicí papír rozprostřený na plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu