Palačinkové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Omáčka tatarská
  • 150 g Šunkový salám
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Strouhanka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2.4 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 70 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4478 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 438 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1514.6 mg
  • Draslík 345.8 mg
  • Vláknina 4648.5 mg
  • Vitamín A 4648.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme palačinkové těsto: Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné misky. Přilijeme mléko, rozklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec těsto dochutíme solí. Vše důkladně promícháme, aby těsto zůstalo bez hrudek.

  • 2

    V pánvičce rozpálíme olej. Naběračkou přeneseme těsto na dno pánvičky, kterou nahneme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Těsto osmažíme z jedné strany, otočíme a dosmažíme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebování těsta.

  • 3

    Příprava náplně: Šunkový salám drobně nakrájíme, přilijeme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a promícháme. Připravené palačinky naplníme náplní, přeložíme do vějíře.

  • 4

    Obalování: Do vhodné nádoby rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře rozkvedláme. Na jeden mělký talíř nasypeme mouku, na druhý strouhanku. Naplněné palačinky obalíme nejdříve v mouce, potom ve vejcí a nakonec ve strouhance.

  • 5

    Naplněné a obalené řízky smažíme v pánvi na rozpáleném olej, po obou stranách. Osmažené palačinkové řízky pokládáme na jednotlivé talíře, polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu