Klobása Morteau

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Droždí sušené
  • 5 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Sádlo škvařené
  • 40 ml Hořčice kremžská
  • 240 ml Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 27.3 mg
  • Vláknina 5096.7 mg
  • Vitamín A 5096.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 263.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme mléko a rozpuštěné máslo, přidáme hladkou mouku, sůl a cukr, vše promícháme. Přisypeme sušené droždí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme zakryté 20 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme hořčicí a zabalíme do něj maďarskou klobásu. Pekáč nebo velkou formu na biskupský chlebíček vytřeme sádlem, vložíme do něj obalenou klobásu a necháme znovu 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při 200 stupních Celsia.

Komentáře k receptu