Cibulák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Šunkový salám
  • 30 g Droždí
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 kg Cibule
  • 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 179.6 mg
  • Draslík 414.1 mg
  • Vláknina 9008.4 mg
  • Vitamín A 9008.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 130 °C.

  • 2

    Mouku prosejeme do mísy, uděláme uprostřed důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vykynout. Poté přilijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a sůl a dobře vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme vykynout.

  • 3

    V mezičase najemno nakrájíme cibuli, salám nadrobno, vejce rozšleháme se smetanou, kmínem a solí.

  • 4

    Cibuli s masem usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva plechy, rozprostřeme rovnoměrně. Na těsto rozdělíme cibuli s masem a zalijeme rozšlehanými vejci. V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu