Tlačenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Vepřové nožičky
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Vepřové koleno
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1456 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 264.4 mg
  • Draslík 375.8 mg
  • Vláknina 880.4 mg
  • Vitamín A 880.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat 2 nohavice na tlačenku.

  • 2

    Všechno maso očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme s 0,5 lžičkou soli.

  • 3

    Do hrnce vložíme plecko, zalijeme 0,5 l vody a vaříme doměkka. Poté necháme ve vývaru vychladnout.

  • 4

    Koleno a nožičky vložíme do tlakového hrnce, přilijeme 1,5 l vody, přidáme koření, vyjma majoránky a sůl a zhruba 40 minut vaříme. Poté zkusíme, zda je maso měkké a necháme ve vývaru zchladnout.

  • 5

    Kůži z kolene a nožiček umeleme najemno. Maso z kolene obereme a nakrájíme na 2 cm kostičky spolu s uvařeným pleckem.

  • 6

    Umleté kůže, pokrájené maso, utřený česnek, cibuli, majoránku a ocet vložíme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem z nožiček a vaříme, až je vývar zredukovaný. Poté plníme do nohavic na tlačenku, pevně povážeme a dáme vychladit.

  • 7

    Tlačenky během chlazení průběžně otáčíme, aby maso nekleslo k jedné straně.

  • 8

    Druhý den můžeme podávat.

Komentáře k receptu