Valašské plněné vepřové kotlety
Suroviny
- 900 g Vepřové kotlety
 - 30 g Harissa pasta
 - 200 g Klobása vepřová
 - 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 dl Víno bílé
 - 3 dl Bujón zlatý houbový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 988 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 192.3 mg
 - Draslík 1020.8 mg
 - Vláknina 1993.3 mg
 - Vitamín A 1993.3 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety s kostí, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme po obvodu, až ke kosti. Pak kotlety osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Klobásy rozřízneme podélně na poloviny. Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Vnitřek kotlety potřeme pikantní paprikovou pastou a vložíme do ní polovinu klobásy. Okraje sklepneme a kotlety obalíme v hladké mouce.
 - 
                                4
V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Odložíme je a na omastek dáme zpěnit cibuli. Když se začne smažit, kotlety položíme na cibuli, zalijeme 1,5 dl houbového bujonu, bílým vínem a pod pokličkou dusíme přibližně 25–30 minut.
 - 
                                5
V 1,5 dl houbového bujonu si rozmícháme (nebo rozmixujeme) 1 lžíci hladké mouky, kotlety vyjmeme, přimícháme do šťávy rozmíchanou mouku a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.