Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 400 g Vepřové kotlety
 - 4 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1.5 kávová lžička Hořčice bezlepková
 - 2 ks Cibule
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1047 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 2078 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 283 mg
 - Draslík 1900.3 mg
 - Vláknina 16811.5 mg
 - Vitamín A 16811.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.