Vepřové kotlety Frikassé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 83.6 mg
 - Draslík 404.2 mg
 - Vláknina 941.8 mg
 - Vitamín A 941.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, vodou a citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou. Když jsou kotlety měkké, přilijeme k nim smetanu, přisolíme a ještě chvilku dusíme.