Vepřové se švestkami a slivovicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 41 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1254.4 mg
- Vláknina 14271.2 mg
- Vitamín A 14271.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0.8 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je. 
- 
                                2Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty. 
- 
                                3Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        