Pečené závitky s náplní s pivem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Pórek
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
- 100 g Šunka dušená
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 4 plátek Vepřová kýta
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 111.9 mg
- Draslík 58.1 mg
- Vláknina 1038.1 mg
- Vitamín A 1038.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pórek nakrájíme na tenké proužky, šunku a sýr na nudličky, plátky kýty naklepeme z obou stran a osolíme a opepříme. 
- 
                                2V míse utřeme změklé máslo se solí, vmícháme šunku, sýr, pórek, kmín a vše promícháme s pivem. 
- 
                                3Směs rozdělíme na naklepané plátky, zavineme je a sepneme jehlou. 
- 
                                4Hotové závitky vložíme do pekáče, který jsme vytřeli olejem, a podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě, obracíme a poléváme výpekem. Podle potřeby ještě podlijeme. 
- 
                                5Když jsou závitky upečené, vyjmeme je z pekáče a držíme na teple, výpek rozšleháme se smetanou, v které jsme rozšlehali mouku, a chvíli provaříme. 
- 
                                6Servírujeme závitky bez jehel a přeléváme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        