Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1087 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 340.1 mg
- Draslík 1359.3 mg
- Vláknina 9366.5 mg
- Vitamín A 9366.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Anglickou slaninu pokrájíme na hranolky. Česnek (8 stroužků) oloupeme a rozetřeme. 
- 
                                2Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 1/2 rozetřeného česneku, majoránkou, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme. 
- 
                                3Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a nakrájíme na plátky přes vlákno. Maso mírně naklepeme, osolíme (1 lžička) a potřeme zbytkem rozetřeného česneku. 
- 
                                4V hlubší a větší pánvi si rozpálíme 0,5–1 dl oleje. Řízky namočíme do bramborového těsta a usmažíme je z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme. Smažíme je pomaleji, aby se mohlo maso dobře propéct, jen dáváme pozor, aby se nám nepřipálilo. 
- 
                                5Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        