Grilované medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 10 g Kmín celý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový extra panenský
  • 4 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 663.9 mg
  • Vláknina 891.7 mg
  • Vitamín A 891.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naporcujeme na medailonky, dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájené feferony, med, citrónovou šťávu, kari koření, na kolečka nakrájený česnek, kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, rukou dobře promícháme a dáme na celou noc na chladné místo marinovat. Na pekáč dáme sádlo, rozehřejeme ho, poté naskládáme medailonky a vložíme do trouby, kde necháme péct 40 minut. Asi 15 minut před dokončením pečení přilijeme do pekáče marinádu a společně ještě dopečeme. Po celou dobu pečení podléváme vývarem.

  • 2

    Medailonky podáváme přelité výpekem.

Komentáře k receptu