Vepřový řízek podle Petra Voka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 67.9 mg
- Draslík 359.5 mg
- Vláknina 2021.4 mg
- Vitamín A 2021.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě a přes vlákno nakrájíme na řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. 
- 
                                3Do základu přidáme řízky, zvolna je opečeme, zalijeme částí teplého vývaru, přidáme nové koření a dusíme. 
- 
                                4Téměř měkké řízky přendáme do čistého kastrolu, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vlažným vývarem. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, krátce povaříme a přecedíme na řízky. 
- 
                                5Slaninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky, roztavíme a přidáme k řízkům se štávou. 
- 
                                6Nakonec podle potřeby dosolíme a vše ještě povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        