Vepřová kapsa se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 80 g Cibule
  • 40 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 1109.4 mg
  • Vláknina 5582.5 mg
  • Vitamín A 5582.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři silnější plátky a nařízneme do nich kapsu. Špenátové listy přebereme, povadlé odstraníme, zbylé listy spaříme horkou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme špenát, přisolíme a 5 minut podusíme. Nakonec zjemníme smetanou. Špenátovou směsí naplníme kapsu v masu, uzavřeme, zpevníme párátky, osolíme, opepříme, položíme na gril a zvolna grilujeme. Občas maso obrátíme.

Komentáře k receptu