Plněné hořovické řízky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 48 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 401.2 mg
- Draslík 534.7 mg
- Vláknina 1439.8 mg
- Vitamín A 1439.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme. 
- 
                                2Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. 
- 
                                3V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme. 
- 
                                4Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        