Plněné hořovické řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šunka dušená
  • 500 g Vepřová kýta
  • 80 g Majonéza
  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 4 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1.39 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 401.2 mg
  • Draslík 534.7 mg
  • Vláknina 1439.8 mg
  • Vitamín A 1439.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme.

  • 2

    Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme.

  • 4

    Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky.

Komentáře k receptu