Africké vepřové špízy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 21 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 442.3 mg
- Vláknina 529.3 mg
- Vitamín A 529.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v misce důkladně utřeme s kmínem, paprikou a pepřem do pasty, kterou smícháme se 3 lžícemi oleje a octem. 
- 
                                2Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Obalíme je v připravené marinádě a přikryté necháme alespoň hodinu v chadničce. 
- 
                                3Marinované kousky masa napícháme na grilovací jehly, v pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme na středním ohni ze všech stran přibližně 10 minut. 
- 
                                4Vhodnou přílohou je pečivo a zeleninové saláty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            