Pikantní vepřové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 40 g Oříšky piniové
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Kari pasta
  • 20 ml Omáčka švestková
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 101.2 mg
  • Draslík 671.9 mg
  • Vláknina 2440 mg
  • Vitamín A 2440 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osušíme a nakrájíme na slabší nudličky. Ve woku rozpálíme sezamový olej a maso 5 minut orestujeme za častého otáčení. Maso vyjmeme, odložíme stranou na talíř a do výpeku vložíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, necháme zpěnit. Přidáme kari pastu, švestkovou omáčku, vývar a 5 minut povaříme na mírném ohni. Vrátíme zpět maso a společně podusíme 10 minut. Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými piniovými oříšky.

Komentáře k receptu