Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 92 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 21.2 mg
- Draslík 188.6 mg
- Vláknina 6174.5 mg
- Vitamín A 6174.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 729.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Podle návodu na obalu uvaříme rýžové vermicelli. Vepřové maso pokrájíme na kousky a uvaříme. Mrkev omyjeme, oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky. Čtyři salátové listy rozdělíme na poloviny. 
- 
                                2Do větší ploché mísy vlijeme vlažnou vodu a namočíme do ní asi na 20 sekund plátky rýžového papíru. Pokládáme je na utěrku. 
- 
                                3Na okraj plátku rýžového papíru položíme polovinu salátového listu. Na salátový list dáme lžíci rýžových vermicelli, trochu mrkvových nudliček, vepřového masa, fazolových výhonků a lístek thajské bazalky. 
- 
                                4Zvedneme roh plátku rýžového papíru a přetočíme přes obsah. Založíme po stranách, aby vznikl pevný váleček. 
- 
                                5Na část umístěnou hned po zatočení vložíme 3 garnáty, lístek koriandru a máty. Dotočíme závitek, aby byly vidět garnáty i lístky bylinek. Rýžový papír stočíme do válečku a posledním skladem umístíme na tác, aby se závitek sám vlastní vahou slehl. Položíme na něj navlhčenou utěrku, která na něm bude ležet, než vytvoříme další závitek. Podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        