Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Těstoviny Vermicelli
  • 115 g Vepřové maso libové
  • 30 g Fazole mungo
  • 50 g Thajská bazalka
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 50 g Máta
  • 4 ks Rýžový papír
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 21.2 mg
  • Draslík 188.6 mg
  • Vláknina 6174.5 mg
  • Vitamín A 6174.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 729.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu na obalu uvaříme rýžové vermicelli. Vepřové maso pokrájíme na kousky a uvaříme. Mrkev omyjeme, oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky. Čtyři salátové listy rozdělíme na poloviny.

  • 2

    Do větší ploché mísy vlijeme vlažnou vodu a namočíme do ní asi na 20 sekund plátky rýžového papíru. Pokládáme je na utěrku.

  • 3

    Na okraj plátku rýžového papíru položíme polovinu salátového listu. Na salátový list dáme lžíci rýžových vermicelli, trochu mrkvových nudliček, vepřového masa, fazolových výhonků a lístek thajské bazalky.

  • 4

    Zvedneme roh plátku rýžového papíru a přetočíme přes obsah. Založíme po stranách, aby vznikl pevný váleček.

  • 5

    Na část umístěnou hned po zatočení vložíme 3 garnáty, lístek koriandru a máty. Dotočíme závitek, aby byly vidět garnáty i lístky bylinek. Rýžový papír stočíme do válečku a posledním skladem umístíme na tác, aby se závitek sám vlastní vahou slehl. Položíme na něj navlhčenou utěrku, která na něm bude ležet, než vytvoříme další závitek. Podáváme.

Komentáře k receptu