Asijské pikantní vepřové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 100 g Šalotka
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kari pasta
  • 100 g Okurka salátová
  • 100 g Olivy černé
  • 40 g Sezam - semena
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 60 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 20 ml Chilli omáčka
  • 12 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1498 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 995.1 mg
  • Vláknina 5813 mg
  • Vitamín A 5813 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 10.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem a najemno nakrájenou šalotkou, ochutíme pepřem a kari pastou a zalijeme rybí a sójovou omáčkou, octem a chilli omáčkou. Mísu zakryjeme a necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a po částech naložené maso opékáme asi 7 minut ze všech stran. Přidáme rozpůlené olivy a plátky okurky, posypemem sezamovým semínkem, dochutíme muškátovým oříškem a ještě 7 minut necháme dusit.

Komentáře k receptu