Vepřové řízky v omáčce teriyaki

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová kýta
  • 150 g Med včelí
  • 250 ml Voda pitná
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Omáčka Teriyaki
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 699.9 mg
  • Vláknina 567.5 mg
  • Vitamín A 567.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na řízky, ze čtyř stran hlouběji nařízneme. Řízky vložíme do mísy, přelijeme teriyaki omáčkou, maso v ní obalíme a pod fólií necháme alespoň 4 hodiny marinovat.

  • 2

    Marinované řízky položíme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na vyšší teplotu řízky opékáme z každé strany asi 6 minut. Během grilování maso potíráme omáčkou.

  • 3

    Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.

Komentáře k receptu