Vepřový řízek s cibulovou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 622.8 mg
  • Vláknina 2629.5 mg
  • Vitamín A 2629.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 149.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové řízky z kýty z obou stran osmažíme v horkém oleji, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C.

  • 2

    V pánvi po smažení řízků rozehřejeme máslo a osmažíme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme ji, opepříme a postupně přiléváme víno a smetanu. Nakonec přilijeme ještě trochu mléka a omáčku povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Řízky pokryjeme cibulovou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě.

  • 4

    Troubu vypneme a maso v ní necháme chvíli odležet.

  • 5

    Řízky upravíme na talíře a podáváme s vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu