Sváteční karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Eidam jemné plátky 45%
  • 250 g Olivy bez pecky
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Vepřové maso mleté
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 177.6 mg
  • Draslík 416.1 mg
  • Vláknina 1142 mg
  • Vitamín A 1142 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme do misky, přidáme vajíčka, nastrouhaný česnek, olej, kečup, na kolečka nakrájené olivy, mouku, strouhanku, osolíme, opepříme, směs pořádně promícháme.

  • 2

    Z hmoty vytvoříme placky velké jako dlaň, do středu placky dáme na kostky nakrájený sýr, který zabalíme tak, aby po dobu pečení zůstal v mase.

  • 3

    Když máme maso pečené, naskládáme na plech, polijeme olejem, zalijeme vodou a za častého podlévání pečeme v troubě přibližně 30 minut.

  • 4

    Asi 5 minut před dopečením na každý karbanátek dáme plátek eidamu, na kolečka nakrájenou papriku a posypeme oreganem.

Komentáře k receptu