Taštičky z kachních vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Cukr palmový
  • 6 ks Vejce kachní
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Koriandr celý
  • 10 ks Pepř bílý celý
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Ořechy burské pražené
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 35.8 mg
  • Draslík 1110.2 mg
  • Vláknina 65430 mg
  • Vitamín A 65430 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hmoždíře vložíme koriandrový kořen, česnek, bílý pepř a sůl a rozetřeme na prášek. Ve woku rozpálíme olej, vsypeme prášek a osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme doměkka. Poté vložíme mleté maso, přidáme pražené oříšky, palmový cukr, rybí omáčku a špetku soli. Promícháme a povaříme, dokud se směs nezačne lepit. Pánev odstavíme, směs vyklopíme do mísy a odložíme.

  • 2

    Na taštičky rozšleháme v misce vidličkou vajíčka, olejem potřeme pánev a rozpálíme. Pomocí speciální formičky vlijeme vejce na pánvičku tak, aby utvořila síťku o rozměru cca 12 x 12cm. Jakmile vajíčku ztuhnou, síťku opatrně vyjmeme. Postup opakujeme se všemi vejci.

  • 3

    Každou síťku položíme na pracovní plochu, položíme na ni několik koriandrových lístků, na ně lžíci náplně a okraje přehneme do taštičky. Hotové naskládáme na tác, ozdobíme koriandrovými lístky, natí z jarní cibulky a nakrájenou chilli papričkou bez semínek.

Komentáře k receptu