Frikadeller
Suroviny
- 60 g Strouhanka
 - 250 g Vepřové maso mleté
 - 250 g Mleté kuřecí maso
 - 13.34 ml Olej slunečnicový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 509 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 161.7 mg
 - Draslík 426.7 mg
 - Vláknina 4083.8 mg
 - Vitamín A 4083.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté kuřecí maso spolu s mletým vepřovým vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli, strouhanku, mléko, tymián, sůl a pepř. Vmícháme vejce, případně přilijeme ještě trochu mléka a vše propracujeme na vláčnou směs.
 - 
                                2
Ze směsi vytvarujeme pomoučenýma rukama asi 16 kuliček. Smažíme je na rozehřátém oleji na pánvi 8-10 minut za častého obracení dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                3
Masové kuličky podáváme horké, doplníme dílkem omytého citronu.