Zelné listy s vepřovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1428 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 138.6 mg
 - Draslík 780.2 mg
 - Vláknina 9657.5 mg
 - Vitamín A 9657.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby změkly. Kroupy trochu podusíme, cibulku osmahneme na kousku másla. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme cibulku, kroupy, vejce, ochutíme mletým zázvorem a masovou směs rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do zelného listu, vyskládáme do pekáčku, přidáme kousek sádla a podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání asi 1/2 hodiny.
 - 
                                2
Jednotlivé porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.