Zelné listy s vepřovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Kroupy malé
  • 60 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Zázvor mletý
  • 400 g Brambory vařené
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1428 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 138.6 mg
  • Draslík 780.2 mg
  • Vláknina 9657.5 mg
  • Vitamín A 9657.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby změkly. Kroupy trochu podusíme, cibulku osmahneme na kousku másla. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme cibulku, kroupy, vejce, ochutíme mletým zázvorem a masovou směs rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do zelného listu, vyskládáme do pekáčku, přidáme kousek sádla a podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání asi 1/2 hodiny.

  • 2

    Jednotlivé porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu