Roláda z vepřové pečeně s paprikou
Suroviny
- 120 g Slanina vepřová
 - 60 g Veka
 - 850 g Vepřová pečeně
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 400 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1098 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 550 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 372.1 mg
 - Draslík 988.9 mg
 - Vláknina 1461 mg
 - Vitamín A 1461 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou.