Nadívaná husa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 151 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 78 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 481.7 mg
 - Draslík 1431.4 mg
 - Vláknina 180.5 mg
 - Vitamín A 180.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mleté vepřové maso, nakrájené žemle (které jsme krátce namočili do mléka), vajíčka a jemně nasekanou petrželku. Nádivku podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme vodu.
 - 
                                3
Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.