Nadívaná husa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Husa domácí
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1751 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 481.7 mg
  • Draslík 1431.4 mg
  • Vláknina 180.5 mg
  • Vitamín A 180.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté vepřové maso, nakrájené žemle (které jsme krátce namočili do mléka), vajíčka a jemně nasekanou petrželku. Nádivku podle chuti opepříme a osolíme.

  • 2

    Husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme vodu.

  • 3

    Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu